Home Ρεπορτάζ …ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ Ή ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ!
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ
14 September 2015 09:30
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ...

Αρθρα

50 χρόνια
31 July 2015 07:05
50 χρόνια «Λεσβιακή...

Ρεπορταζ

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
10 November 2014 17:03
  Nα μην αποχαιρετηστούμε! Θα...

λεζαντες

 
…ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ Ή ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ! Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012 12:03

Είναι (επί το ακριβέστερο) είμαστε κάποιοι ΑΝΟΗΤΟΙ!

Η ανοησία μας έγκειται στην απόφασή μας να δουλέψουμε αφού δικαιωθήκαμε μιας σύνταξης του Δημοσίου που αναμφίβολα δεν κάλυπτε τις βασικές ανάγκες της ζωής μας.

Εμείς, της…πινακοθήκης των ηλιθίων, χωριζόμαστε σε δυο κατηγορίες:

1 Εργαζόμενοι ως μισθωτοί στον Ιδιωτικό τομέα. Εργαζόμενοι που καθώς η κλίμακα του εισοδήματος ανεβαίνει φορολογούνται κι έτσι επιστρέφουν σημαντικό ποσοστό της σύνταξης στο ΔΗΜΟΣΙΟ.

Γι αυτούς, αντιπαρατίθεται το επιχείρημα ότι ΑΝ ΔΕΝ εργάζονται, νέοι θα βρουν θέσεις εργασίας. Η  άποψη είναι …θεωρητική και αδικαίωτη στην πράξη.

Ο ιδιώτης παίρνει στη δούλεψή του  ένα συνταξιούχο, για την πείρα του, την εξειδίκευση του, τις γνώσεις του. Ο νέος και άπειρος δεν τον ικανοποιεί στον τομέα που θέλει και ΔΕΝ θα τον προσλάβει!

Η 2η κατηγορία:

Ο συνταξιούχος του Δημοσίου που ΔΕΝ θέλησε να παροπλιστεί όταν πήρε τη σύνταξη. Θέλησε να παραμείνει στον παραγωγικό ιστό με μια δουλειά (συνήθως μικρών μεγεθών) δική του που σημαίνει:

Να πληρώνει φόρους, να δίνει εργασία σε λίγους έστω ανθρώπους που κι αυτοί με τη σειρά τους πληρώνουν φόρους, να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, να πληρώνει ΕΡΓΑΣΙΑ και να ελαφρύνει τις πληρωμές επιδομάτων ανεργίας. Πολύ απλά:

Να επιστρέφει , διά της δραστηριότητάς του στο 4πλάσιο τη σύνταξη που παίρνει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτή τη θετική για τα δημοσιονομικά λειτουργία την αγνοεί ή την αφορίζει το σημερινό Κράτος. Αντιθέτως διατάσσει τον συνταξιούχο: « Μείνε ανενεργός, αδιάφορος, άπραγος, τρώγε τη σύνταξή σου και μη παράξεις κανένα έργο μόνος ή ως μέτοχος εταιρείας». Η μη τήρηση  αυτής της εντολής, αν δηλαδή θέλει να δουλεύει ο συνταξιούχος, όσο και όπου μπορεί τιμωρείται ως εξής:

«ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

 

«ΘΕΜΑ: Απασχόληση συνταξιούχων»

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 10 του Ν. 3865/10 και τις οδηγίες του αριθμ. 157363/1-11-10 εγγράφου της 47ης Δ/νσης του Γ.Λ.Κ. στις συντάξεις των εξ’ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχων του Δημοσίου, που είτε εργάζονται ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα είτε αυτοαπασχολούνται (στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα) θεσπίζονται από 1-1-2013 περιορισμοί ως εξής:

Μέχρι τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους, αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης που λαμβάνουν.

Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας, το ποσό της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας σύνταξης (πλην της επικουρικής και του οικογενειακού επιδόματος) που υπερβαίνει τα τριάντα ημερομίσθια του άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους, καταβάλλεται μειωμένο κατά 70%. Το ανωτέρω όριο, προσαυξάνεται κατά έξι ημερομίσθια, για κάθε παιδί που δικαιούται οικογενειακή παροχή.»

 

Απλά πράγματα: Όση κι αν είναι η σύνταξη που παίρνει ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος, θα πάρει σίγουρα 30 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, ακαθάριστα . Αυτά είναι 1061 ευρώ. Η διαφορά προς τα πάνω από εκείνα που ήδη παίρνει, έστω 500 ευρώ, περικόπτεται κατά 70 %, δηλαδή κατά 350 ευρώ και στα 1061 προστίθενται 150 ευρώ. Κοντολογίς, κόβεται η σύνταξή του κατά 300 ευρώ.

Αμάρτησε ο …ηλίθιος γιατί θέλησε να μη…κάάάθεται αλλά να δουλεύει!

Το εξωφρενικό είναι ότι αυτό το ΚΡΑΤΟΣ επιδιώκει, έτσι ισχυρίζεται, ΑΝΑΠΤΥΞΗ!

Σαφής… σχιζοφρένεια!

 

 

 

 

1417 αναγνώσεις

Ο Καιρος

Γιορταζουν

Σχολια Εκδοτη

Καλωσηρθατε στη νεα σελιδα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ!
Ανανεωθήκαμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Αλληλογραφια

Για να λαμβάνετε νέα από την ιστοσελίδα μας παρακαλούμε γραφτείτε στην λίστα συνδρομητών μας.