Home Λεζάντες ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ
14 September 2015 09:30
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ...

Αρθρα

50 χρόνια
31 July 2015 07:05
50 χρόνια «Λεσβιακή...

Ρεπορταζ

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
10 November 2014 17:03
  Nα μην αποχαιρετηστούμε! Θα...

λεζαντες

 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Μάιος 2010 09:27
*  E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
   
ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Συμμετοχή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εκδηλώσεις για τα Μουσεία
Σάββατο 15 και Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων αλλά και του Ευρωπαικού Θεσμού «Νυκτες Μουσείων» το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου οργανώνει ειδικές εκδηλώσεις και καλεί τους φίλους των Μουσείων, τους φίλους της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς να συμμετάσχουν.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις  με την βοήθεια πολυμέσων και αν συμμετάσχουν σε  περιηγήσεις στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, που εορτάζεται σ’ όλο σχεδόν τον κόσμο και διοργανώνεται από τις κατά τόπου Εθνικές Επιτροπές του ICOM, αφιερώνεται κάθε χρόνο σ’ ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα Μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το θέμα που έχει επιλέξει φέτος ο ICOM, ο Διεθνής Οργανισμός των Μουσείων, για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2010 είναι «Μουσεία για την κοινωνική αρμονία». Με την επιλογή αυτού του θέματος, ο ICOM επιθυμεί να καταδείξει τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα Μουσεία στις σύγχρονες κοινωνίες ως προς τη γνώση και την προβολή του συνόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς, που δεν περιλαμβάνει μόνο τα έργα τέχνης, αλλά και το περιβάλλον, τις επιστήμες, την τεχνολογία, τις ιδέες και τις αξίες της ζωής.

ΝΥΧΤΕΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ
Ο εορτασμός «Νύχτες των Μουσείων» αποτελεί πλέον θεσμό, ο οποίος διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και φέτος συμπληρώνει την έκτη χρονιά για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων   υλοποιείται κάθε χρόνο με συμμετοχή Μουσείων από όλη την Ευρώπη .
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Στα πλαίσια του εορτασμού της «Νύχτες των Μουσείων»  το Σάββατο 15 Μαίου το Μουσείο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις οκτώ το βράδυ και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ντοκιμαντέρ με θέμα «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο» δημιουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθώς επίσης θα γίνει και προβολή της διαδραστικής εφαρμογής «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και του ντοκιμαντέρ του BBC «Aristotle’s Lagoon».
Επιπλέον οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε περιηγήσεις στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου πιο συγκεκριμένα θα υπάρχει θεματική περιήγηση  με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου – Η Πομπηία των φυτών»,  όπου εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το Απολιθωμένο Δάσος μέσω των αναπαραστάσεων παλαιοπεριβαλλόντων που θα παρατηρήσουν και   δίνουν την εικόνα της ζωής σε κάθε γεωλογική περίοδο απεικονίζοντας τα πιο χαρακτηριστικά φυτά και ζώα που εμφανίστηκαν στη Γη.

Την Τρίτη 18 Μαΐου 2010 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στα πλαίσια του εορτασμού της «Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» που φέτος έτος συμπίπτει με τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Βιοποικιλότητας, θα υλοποιήσει εκδηλώσεις με θέμα «Γεωποικιλότητα - η άλλη όψη της Βιοποικιλότητας».
Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  την διαδραστική εφαρμογή «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου» και να γνωρίσουν τον πλούτο και την μεγάλη ποικιλία των απολιθωμένων φυτών που έχουν βρεθεί στη Λέσβο. Μπορούν επίσης να συγκρίνουν το απολιθωμένο οικοσύστημα με τα σύγχρονα οικοσυστήματα της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ με θέμα «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο» που αποτελεί παραγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θα ακολουθήσει θεματική περιήγηση «Η βιοποικιλότητα στο Τριτογενές : Πανίδα και Χλωρίδα στο Αιγαίο πριν από 20 εκατομμύρια χρόνια ».
Παράλληλα για τους μικρούς φίλους του Μουσείου  οργανώνεται η εκπαιδευτική δραστηριότητα με θέμα «Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: ένα υποτροπικό δάσος 20 εκατομμυρίων ετών». Τέλος θα γίνει και η προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα «Βιοποικιλότητα στο Βόρειο Αιγαίο».

Για πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, Σίγρι Λέσβου, τηλ./fax 22530-54434 και Κέντρο Πληροφόρησης Μυτιλήνης, 8ης Νοεμβρίου 17, τηλ./fax 22510-47033 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
 

817 αναγνώσεις

Ο Καιρος

Γιορταζουν

Σχολια Εκδοτη

Καλωσηρθατε στη νεα σελιδα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ!
Ανανεωθήκαμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Αλληλογραφια

Για να λαμβάνετε νέα από την ιστοσελίδα μας παρακαλούμε γραφτείτε στην λίστα συνδρομητών μας.